16 april, 2006

Vi hade i alla fall tur med vädret…

I helgen har vi varit ute i skogen och övernattat två nätter. Först stack vi iväg till vår tjäderskog för att försöka få syn på ett tjäderspel. Från stora vägen drog vi vår tunga packning på en liten vagn för att sedan bära den sista biten. Svettigt!Lasset går mot tjäderskogen

Vi hittade en bra tältplats i en bergsskreva där vi tillbringade kvällen och natten. Tyvärr fick vi inte se något tjäderspel på morgonen, sannolikt p.g.a. att den minst erfarna av oss (Mervi) troligen råkat avslöja vår närvaro för tjädrarna. Vi beslöt oss för att dra vidare och försöka få syn på orrspel istället.

Färden gick norrut mor Hallstavikstrakten där vi svängde in på en mycket lite använd grusväg. Vi kom inte så långt eftersom snön ännu låg kvar på vägen i skuggan och vi var rädda för att fastna. Istället stannade vi vid ett hygge som vi just åkt förbi och där hittade vi spillning från orrar. Det var ett stort hygge med många bra platser för orrarna att spela på.Uppbökad orrspelsplats.

Vi slog upp vårt tält så diskret vi kunde, sov några timmar under natten och sedan väntade vi. Vid kvart i sex började en orre kuttra en bit bort. Hoppfullt väntade vi på att fler orrar skulle ansluta sig och att de skulle komma åt vårt håll. Tyvärr blev det inte så. Den enda orren som fanns kom inte i närheten av oss och framåt förmiddagen när orren tystnat, packade vi ihop och for hem.

Så kan det gå. Mycket slit, lite sömn och inget resultat. Inte ens en ynka älg eller rådjur har vi sett. Nåväl, en nattskärra såg vi plus några tranor och svanar, men det var väl allt.

That´s life...

Kategori:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om man gillar natur och ren luft. Varför röker man då och förpestar omgivning och sig själv???!!

2:59 em  
Blogger Gösta & Mervi said...

Ja, det undrar vi också.

Det fanns en indianhövding i nordamerika som sa till sina krigare: ni ska inte röka för ni blir så anfådda.

Men har man en gång varit korkad nog att börja röka så är det rent fördj...igt svårt att sluta. Den som aldrig rökt vet inte hur svårt det är.

8:56 em  

Skicka en kommentar

<< Home