24 maj, 2006

Lite bilder på vilda djur från vår resa till sjön BåvenVi hann inte mer än komma till området söder om Båven innan vi fick syn på den första hjorden med dovhjort. Sedan såg vi åtskilliga fler hjordar men alla var väldigt långt bort så någon bra bild fick vi aldrig. En hjord var faktiskt i närheten av en grusväg men där fick inga obehöriga köra så vi vågade oss inte dit.Här är en tofsvipa som gick alldeles i närheten av vägen, men zoomen på kameran klarade inte av en bättre bild än så här. Tyvärr var det också en stängseltråd i vägen men bättre med en sunkig bild än ingen alls.Vi såg ganska många tranor under vår resa och det här är en av dem.

Gäss fanns det också gott om där. På den översta bilden syns en kanadagås och på den undre syns ett gäng grågäss som är på väg bort från bilen som de tydligen tyckte verkade misstänkt farlig eftersom den stannade.På väg ut från området fick vi syn på den här råbocken som vi först trodde var uppstoppad och som någon ställt ut på åkern. Efter en god stund såg vi att den faktiskt vred på huvudet och slutligen sprang den iväg mot skogen, så det var i högsta grad en levande råbock. Kvalite´n på bilden är allt annat än upphetsande, men man gör så gott man kan med den utrustning man har.Sedan körde vi in på en annan väg och där kryllade det av fasaner. Den här fasantuppen fastnade i kameran innan den försvann i gräset.På kvällen stannade vi vid den här lilla pölen som sträckte sig genom området. Vi såg att ett gäng dovhjortar var nere vid vattnet på kvällen men det var för mörkt för att vi skulle kunna fota och filma.Den andra dagen såg vi det här rådjuret som troligen också hade ett litet kid liggandes i gräset bredvid, men det kunde vi förstås inte se.

De här bilderna är faktiskt det bästa vi lyckades åstadkomma under resan. Vi önskar oss naturligtvis bättre utrustning men budgeten är rätt begränsad så tillsvidare får vi nöja oss med det vi har. En önskelista till jultomten kommer nog att innehålla teleskop med med stativ och tillhörande okular och adapter för digiscoping, en superproffsig videokamera, extern blixt och extern hårddisk. (Hoppas jultomten ser det här... Vi lovar att vara snälla...)