25 maj, 2006

Rådjurshorn och andra fyndIgår när vi var ute och gick hittade vi ett älgkadaver. Det var bara skelettet och lite päls kvar av den. Resten var borta. Vi ser älgben som möljigt slöjdmaterial, men eftersom vi inte hade någonting att bära med oss ett helt älgskelett i, så fick det mesta ligga kvar utom ett ben som Tira gladeligen bar genom skogen. Så småningom kommer vi nog att gå tillbaka dit och hämta det material vi behöver.Bara några meter efter älgkadavret hittade vi ett rådjurshorn och inte långt efter det hittade vi också en liten fjäder från en rovfågel, kanske ormvråk. Dessa fynd slank givetvis ner i fickan.

Det är inte så ofta man hittar fjädrar från rovfåglar men idag hittade vi faktiskt en till likadan som igår fast mycket större. Jättekul!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hejsan
Jag hittade ett rådjurshorn idag, med lite päls kvar längskanten. Hittade det på östermalm i Stockholm. En liten naturupplevelse mitt i stan. Den slank naturligtvis också ned i fickan :-) Men jag undrar - fäller rådjuren sina horn så här års? Det låg på en klipphäll och ser helt oskadat ut.

Hälsningar Eva

4:35 em  
Blogger Gösta & Mervi said...

Rådjuren fäller hornen i oktober och nybildas i november, så du har haft tur som hittat ett så fint horn.

2:59 em  

Skicka en kommentar

<< Home