15 juni, 2006

Sommarens första paddeltur

Äntligen har sommarens första paddeltur blivit av. I lördags packade vi bilen, slängde upp kanoten på taket och åkte iväg till Gisslaren. Vädret var riktigt varmt och solen lyste från en klarblå himmel. Det var hur skönt som helst.

Vi lade i kanoten vid Gisslarens norra ände vilket vi inte gjort förut. Tydligen brukar ingen annan göra det heller för två gånger spärrades vår väg av vass. Det vara bara att kliva upp på några tuvor och dra kanoten till öppet vatten igen. På kvällen hittade vi en helt underbar liten glänta med skogen på tre sidor och sjön på den fjärde. Det var plan mark, bevuxen med mandelblomma och jungfrulin. Helt perfekt att slå upp tältet på!







Framåt kvällen när myggen kom för att störa friden, gjorde vi upp en liten eld (med eldstål, fnöske, flinta och fjolårsgräs) uppepå ett gäng stenar som vi samlat ihop. Helmysigt! Solnedgången var fin och fullmånen lyste på oss med sitt milda sken. Det blev liksom aldrig mörkt och man ville inte gå och lägga sig. Framåt småtimmarna kröp vi ändå in i tältet och somnade som två klubbade oxar.

Dagen efter, när vi paddlade tillbaka, stannade vi inte till någonstans som vi gjort dagen innan, utan vi paddlade bara på. Solen stekte och det var nästan för varmt. När solen lyser så starkt, är det faktiskt bra med en hatt på huvudet. För att svalka sig lite extra kan man doppa den i vatten innan man sätter den på huvudet.

När vi närmade oss vassen som man får släpa kanoten genom, hörde vi hur det brakade till i vasskanten när något större djur sprang iväg. Tira, som satt i mitten av kanoten, var nästan på vägg att hoppa i, så det blev lite stökigt ett tag där. Rådjur brukar inte gå ner på såna ställen så vi misstänker att det var ett vildsvin. Det finns nämligen ganska gott om vildsvin där. Synd bara att vi inte fick se den.

Vid Gisslarens norra ände finns en bro och på andra sidan börjar Gullströmsån. Vi har inte paddlat där förut så av ren nyfikenhet var vi tvungna att paddla in en bit där för att se hur det såg ut. Det var fin björkskog på båda sidorna och lättpaddlat lugnt vatten. Tyvärr räckte inte tiden till någon längre expedition på ån och dessutom hade vi slut på kaffefilter så efter en bit vände vi hemåt. (Där ser ni hur kaffeberoende vi är.)

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Lät som en mysig tripp! Man blir ju avundsjuk! Vackra bilder!

5:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home